Οι χυμοί φρούτων
Σελίδα 1 από 1
Οι χυμοί φρούτων
Οι χυμοί φρούτων αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ
HEALTH.IN.GR
Οι γυναίκες που θέλουν να προλάβουν την εκδήλωση
διαβήτη τύπου ΙΙ θα πρέπει να γεμίζουν το πιάτο τους με πράσινα
φυλλώδη λαχανικά και φρούτα, αλλά να αποφεύγουν τους χυμούς
φρούτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό
έντυπο Diabetes Care.
Η κατανάλωση τριών επιπρόσθετων μερίδων
ολόκληρων φρούτων την ημέρα ή μιας επιπλέον μερίδας σπανακιού,
λάχανου ή όμοιων πράσινων φυλλωδών λαχανικών, σχετίζεται με
χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη σε διάστημα 18 ετών, για τις
71.346 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη Nurses' Health Study.
Η
Δρ. Λύδια Μπαζάνο και οι συνεργάτες της στη Σχολή Δημόσιας Υγείας
και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane της Νέας Ορλεάνης
ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή των συμμετεχόντων στη μελέτη, εκ
των οποίων 4.529 εκδήλωσαν τελικά διαβήτη τύπου ΙΙ κατά την
διάρκεια της έρευνας.
Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες
ανάλογα με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και επίσης σύμφωνα
με την κατανάλωση φρουτοχυμών. Διαπιστώθηκε ότι μια αύξηση κατά
τρεις μερίδες την ημέρα ολόκληρων φρούτων συσχετιζόταν με 18%
μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ μια επιπλέον μερίδα την
ημέρα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά μείωνε τον κίνδυνο κατά 9%.
Ωστόσο, μια επιπλέον μερίδα φρουτοχυμού αύξανε την πιθανότητα
εκδήλωσης διαβήτη κατά 18%.
Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί μηχανισμοί διά
των οποίων οι φρουτοχυμοί αυξάνουν τον κίνδυνο. Πρόκειται επί της
ουσίας για ένα μεγάλο φορτίο ζάχαρης που εισέρχεται σε υγρή μορφή
στον οργανισμό και απορροφάται ταχέως.
HEALTH.IN.GR
Οι γυναίκες που θέλουν να προλάβουν την εκδήλωση
διαβήτη τύπου ΙΙ θα πρέπει να γεμίζουν το πιάτο τους με πράσινα
φυλλώδη λαχανικά και φρούτα, αλλά να αποφεύγουν τους χυμούς
φρούτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό
έντυπο Diabetes Care.
Η κατανάλωση τριών επιπρόσθετων μερίδων
ολόκληρων φρούτων την ημέρα ή μιας επιπλέον μερίδας σπανακιού,
λάχανου ή όμοιων πράσινων φυλλωδών λαχανικών, σχετίζεται με
χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη σε διάστημα 18 ετών, για τις
71.346 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη Nurses' Health Study.
Η
Δρ. Λύδια Μπαζάνο και οι συνεργάτες της στη Σχολή Δημόσιας Υγείας
και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane της Νέας Ορλεάνης
ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή των συμμετεχόντων στη μελέτη, εκ
των οποίων 4.529 εκδήλωσαν τελικά διαβήτη τύπου ΙΙ κατά την
διάρκεια της έρευνας.
Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες
ανάλογα με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και επίσης σύμφωνα
με την κατανάλωση φρουτοχυμών. Διαπιστώθηκε ότι μια αύξηση κατά
τρεις μερίδες την ημέρα ολόκληρων φρούτων συσχετιζόταν με 18%
μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ μια επιπλέον μερίδα την
ημέρα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά μείωνε τον κίνδυνο κατά 9%.
Ωστόσο, μια επιπλέον μερίδα φρουτοχυμού αύξανε την πιθανότητα
εκδήλωσης διαβήτη κατά 18%.
Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί μηχανισμοί διά
των οποίων οι φρουτοχυμοί αυξάνουν τον κίνδυνο. Πρόκειται επί της
ουσίας για ένα μεγάλο φορτίο ζάχαρης που εισέρχεται σε υγρή μορφή
στον οργανισμό και απορροφάται ταχέως.
Perastikos-
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Ηλικία : 104
Αγαπημένο πουλί : delete
Αγαπημένη στάση ζευγαρώματος : delete
Μέγεθος πούλου : delete
Registration date : 25/07/2008
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης